Den limemarinerade laxfilén.
600 gram laxfilé
2 lime
citronpeppar, vitpeppar och finhackad dill
Lägg laxfilén med skinnsidan neråt på ett fat. Pressa över limesaften och strö över kryddorna. Ställ fatet i kylen ca 30 minuter.
German stekte laxen på stekplåten. Jag sätter in den i ugnen i stället och slipper vända på den. Hur lång tid det tar beror förstås på tjockleken. Känn med en kniv i mitten.
Sauterade grönsaker: Ett gott tillbehör och enligt German; man tager vad man haver...
Strimla morot och purjolök, fräs i smör och låt dem koka klart i grönsaksbuljong.
Germans sås:
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honumg
1 näve av gräslök/dill/persilja blandat. Jag tog bara dill den här gången.
0,5 dl vitt vin eller limesaft
en nypa salt och lite vitpeppar
Kombinationen av smakerna är suverän.
~~ Barbro ~~
~~ Barbro ~~
Detta min vän kommer jag absolut att göra var så säker!
SvaraRaderaSer mkt gott ut! Längesen jag lagade någon laxrätt, får prova detta.
SvaraRaderaHåller med, ser jättegott ut!
SvaraRadera