söndag 25 april 2010

Viltpaj med kantareller


Jag är inte så förtjust i matpajer men den här gillar jag!

Gör en klassisk pajdeg på 3 dl vetemjöl, 125 gram smör och 3 msk vatten. Låt den vila i kylen en halvtimme.

1 gul lök skivad
1 pkt renskav strimlat
olja, salt och peppar
300 gram kantareller (jag tog dubbelt så mycket)

2-3 dl riven ost
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 krm paprikapulver
1 dl finhackad gräslök

Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt renskaven och fräs ca 5 minuter. Salta och peppra.
Fräs kantarellerna i en stekpanna. Krydda.
Lägg allt i pajskalet men spara lite av svampen till dekoration.

Vispa ihop ägg, riven ost, creme fraiche, paprikapulvret och gräslöken. Häll över.

Grädda i 200 grader. Garnera med svamp och lite örter.


2 kommentarer:

  1. Jag är inte heller så glad i matpajer, men den här låter jättegod tycker jag!

    SvaraRadera