Börja med att göra en pajdeg, jag gjorde denna:
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk florsocker
125 gram smör
1 äggula
Tryck ut den i en form, nagga botten och låt den stå i kylen en kvart. Sätt folie om kanterna och förgrädda i 10 minuter i 175 grader. Ta bort folien.
4 mogna päron
3 msk smör
3 msk mörk sirap (hade ingen hemma så jag tog ljus)
Skala, kärna ur och dela päronen i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och lägg i klyftorna. Stek någon minut, ringla över sirapen och stek ytterligare nån minut.
Fördela i pajskalet.
200 gram mandelmassa grovriven
100 gram smör
3 ägg
4 msk vetemjöl
Rör först mandelmassa och smör, ha i ett ägg i taget och rör emellan. Sist mjölet.
Bred ut krämen på päronen.
Grädda i 40 minuter 175 grader.
Å kära hjärtanes...nu börjar saliven att rinna till igen.
SvaraRaderaHoppas du känner dig piggare i dag.
Jag är hängig, men tar det lugnt och försöker lyssna inåt.
Å vad gott ser ut! Å jag som är inne i min hälsohelg där socker och vitt mjöl är förbjudna;-)) Men som tur är kommer det fler helger!
SvaraRaderaBåde låter och ser alldeles underbart god ut.
SvaraRaderaTIPS!
SvaraRaderaHa i lite päronlikör i mazarinsmeten (ca 3 msk) så får du en fin aning av päronsmak.
Ps. funkar även med päronsaft men smakan blir inte lika tydlig
KIKA GÄRNA IN PÅ MIN BLOGG FÖR MER RECEPT
www.gourmanden.blogg.se
Päronlikör... ja kanske det!
SvaraRaderaLite punsch i den vispade grädden är inte heller dumt...
Ser riktigt gott ut! Vill tipsa er om att Gevalia har startat en kampanj där ni dels kan skicka roliga videohälsningar till era vänner men även tävla om bl.a. en exklusiv resa till kaffemeckat Italien, kaffemaskin från Bosch eller vårt eget sortiment av hela bönor. Så här skulle den kunna se ut http://www.wholebeanmessenger.se/#/gor-en-inbjudan/1397, fast med någon av er i huvudrollen.
SvaraRaderaDär kan ni även lära dig hur du gör gott kaffe tillsammans med Gevalias egen kaffeguru Giovanni Masturzo.