torsdag 20 maj 2010

Rabarberkräm

Inför en stundande flytt pågår en frysrensning i mitt hem. Påsen med rabarber som jag frös in i somras har legat och väntat på att jag ska finna lite inspiration. Värmen kom, och jag blev genast sugen på kräm! Mamma finns bara ett samtal bort för instruktioner, och det blev så gott! Smakade precis som den mamma brukar göra.

Inga svårigheter, vatten plus rabarber plus socker, låt koka upp. Rör i potatismjöl utrört i kallt vatten till önskad konsistens.. och njut!

~Karin

8 kommentarer:

  1. Nu måste jag ta fram mina rabarber tror jag.
    Eller ta de färska som växer nere i hagen...
    Så gott...
    Kramen.

    SvaraRadera
  2. Det var längesen jag åt rabarberkräm, nu blir jag riktigt sugen...

    Hälsningar Pia
    bakformen@gmail.com

    SvaraRadera
  3. Åh fy! Hemska barndomsminnen...

    SvaraRadera
  4. Kall rabarbersoppa, det är mums det!

    SvaraRadera
  5. Varm var också gott :) En drömstart på morgonen helt enkelt.

    SvaraRadera
  6. Så gott, så gott, släta nybakta bullar till gjorde min mormor!!Åh dags att ta in ny fina 80 cm höga från trädgården i helgen!!

    SvaraRadera
  7. Åh, rabarberkräm är ju så gott! Det där ser ju underbart gott ut! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  8. Tack!
    Jag har rabarber i kylskåpet. Har gjort paj, men nu ska jag göra kräm - bättre för midjan!

    SvaraRadera