tisdag 14 december 2010

Bulgur!

Jag är dålig på att laga mat med bulgur, fast jag gillar bulgur. Gårdagens middag bestod av köttfärsbiffar, tomatbulgur och tzatziki. Det var jättegott! Receptet kommer ursprungligen från Tasteline men jag ändrade lite i det, här kommer min variant.

Tzatziki: 2 dl matyoghurt, 1 gurka, 2 vitlöksklyftor, salt
Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt.

Tomatbulgur: 6 dl kokt bulgur, 2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor, 2 msk olivolja, 1 tsk chilipulver, 3 msk tomatpuré, saft från 0,5 citron, 3 tomater, 0,75 dl hackad mandel, salt och peppar
Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan. Tillsätt chili, tomatpuré och lite salt. Blanda ner i bulbur och tillsätt pressad citron, tomater och mandel. Du kan rosta mandeln först om du vill.

Köttfärsbiffar: 400 g nötfärs, 1 msk potatismjöl, 1 dl vatten, salt och peppar
Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt och peppar till en färs. Forma till biffar och stek i oljan i några minuter per sida.


Supergott! Och faktiskt inte så tidskrävande som det låter från början. Det här rekommenderar jag!
/Sofie

3 kommentarer:

  1. Köpte Bulgur häromdagen för att det såg gott och roligt ut! Har aldrig ätit det och visste inte hur jag skulle tillaga det. Nu ska jag prova detta receptet låter super gott!

    Tack för er goda och roliga blogg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hur många personer är receptet anpassat till?

    SvaraRadera
  3. Vi brukar lägga ut recepten för 4 personer om det inte står annat. Sen beror det ju på hur mycket man äter...

    SvaraRadera