lördag 29 januari 2011

Enklaste fiskreceptet någonsin.

Nu har jag provat ett recept det skrivits om i många matbloggar. Det kommer från Anna Bergenströms bok, Annas nya mat och heter Fisk A la madame Junod. Jag har nobbat det länge för jag tyckte det såg så trist ut. Men så fel jag hade! I vår familj får det toppenbetyg och hamnar bland bästa favoriterna.
Håll med om att det inte ser så aptitretande ut!

400 gram fryst vit fisk djupfryst
2,5 mattlagningsgrädde
1,5 tsk harbamare örtsalt

Lägg den djupfrysta fisken i en form som inte är för vid. Den ska ligga lite trångt.
Häll grädden runt om men inte på fisken.
Strö på örtsaltet och skjuts in i ugnen. 200 grader och det tar ca 50 minuter innan den är klar.

Bilden är från Mat & Vin, Aftonbladet.
Nästa gång ska jag testa att göra som i Aftonbladets bilaga. När fisken är klar läggs tinade gröna ärtor i runt i såsen 10 minuter...

~ Barbro ~ 

2 kommentarer:

  1. Ska testas! Har hört talas om den här rätten.

    Skulle egentligen säga att jag testat den grekiska lasagnen som vi tyckte var sååååå god.

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra att ni gillade den också :)

    SvaraRadera