torsdag 20 januari 2011

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Som sagt har det varit dåligt med matinspiration här efter julen! Inför veckans storhandling var det därför nödvändigt att upprätta en tydlig meny för veckan för att överhuvudtaget veta vad jag ville lägga i vagnen.

Vi inledde veckan med en pasta med kallrökt lax och spenat, men den blev inte alls bra så den undviker jag att skriva om... Igår bjöds det på kinesisk köttfärsröra i pitabröd som jag hittade på ica.se

4 portioner:

1 gul lök
300 g vitkål
100 g champinjoner
300 g blandfärs
1 köttbuljongtärning
salt
peppar
1 tsk kinesisk soja
50 g solrosskott
6 pitabröd
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

1. Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär vitkålen i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan.
2. Stek färsen 3-4 minuter. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Tillsätt grönsakerna och soja. Avsluta med att röra ner solrosskotten.
4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås.


Jag hade dubbla mängden champinjoner i, det tålde röran! Vi ville ha två pitabröd var så vi tog 8 st i stället för 6, och såsen skulle man också kunna göra lite mer av. Jättegott blev det, det här gör vi igen!

/Sofie

1 kommentar: