fredag 14 januari 2011

Marmelad på blodapelsiner.

Av en händelse bytte jag kanal på tv:n och kom lagom in till Gokväll och Maud Onnermark som höll på att koka apelsinmarmelad. Blev så inspirerad att prova hennes recept som verkade så enkelt. Jag köpte sicilianska ekologiska blodapelsiner, dyra men vilken fin färg och smak det blev!

1 kg blodapelsiner ( jag tog en extra vanlig också)
5 dl vatten
1kg syltsocker

Tvätta apelsinerna ordentligt. Skala hälften och släng bort skalen, skär alla frukter i mindre bitar.
Mixa dem i matberedaren tills skalen är finfördelade
Koka tillsammans med vattnet under lock i 20 minuter.
Häll i sockret lite i taget och låt det koka upp. Skumma och koka vidare i 15 minuter.

Jättegott recept! 

Imorgon blir det mitt favoritrecept, krångligare att göra men så gott,  Apelsin & Whiskeymarmelad. 

3 kommentarer:

  1. Jättefint pyntat på er blogg! Tänkte göra apelsinmarmelad nu när apelsinerna är billiga. Går receptet lika bra till blonda apelsiner enbart?
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Blodapelsiner är bästa frukten just nu!! Jag brukar (i juletider) smaksätta min blodapelsinmarmelad med julkryddor: http://www.pickipicki.se/2010/12/ett-tips-pa-en-hemgjord-klapp/ Gott!

    SvaraRadera