söndag 6 februari 2011

Kyckling i gräddig spenatsås med soltorkad tomat och tagliatelle

Fortsättning på middagar från Linas matkasse.


För 4 portioner:
250 g champinjoner
1 dl grädde
600 g kycklingfilé
125 g scharlottenlök
90 g (avrunnen vikt) soltorkade tomater
250 g bladspenat (vi fick fryst)
Tagliatelle för 4 personer
1 vitlöksklyfta
3 dl mjölk
Salt och peppar
1 msk vetemjöl
Olja till stekning

1. Tina den frysta spenaten och krama ur vätskan.
2. Finhacka scharlottenlöken och skär champinjonerna i klyftor. Strimla kycklingfilén tunt.
3. Koka tagliatelle.
4. Stek kycklingen i olja i en rymlig stekpanna. Krydda med salt och peppar. För kycklingen åt sidan i pannan och fräs lök, champinjoner och pressa ner vitlöken.
5. Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dessa och spenaten i stekpannan. Pudra över mjölet samt häll i mjölken och grädden. Låt koka ihop under omrörning några minuter.
6. Servera med nykokt pasta.

Gott, men inte lika gott som det vegetariska receptet som jag bloggade om tidigare i veckan. Ett tips är att strimla tomaterna i ganska små bitar, en sån bit vill man ha med i nästan varje tugga. Imorgon blir det sejfilé till middag.

/Sofie

2 kommentarer:

  1. Fytterakkern så gott!
    Hade vi inte ätit kyckling i går hade jag gjort det där till middag idag. Men det får vi ta en dag i veckan i stället....

    Ha en fin måndag nu.
    Kram Synnöve.

    SvaraRadera
  2. Åh jösses, det där låter helt fantastiskt gott!

    SvaraRadera