tisdag 1 februari 2011

Ugnsgrönsaker med halloumi, bulgur och kikärtskräm på soltorkade tomater

Igår kväll lagade vi den första middagen från Linas matkasse, en vegetarisk rätt. Vi äter i princip aldrig vegetariskt, sambon tycker alltid att det saknas något då. Men gårdagens middag var jättegod tyckte vi båda! Och den var god till lunch idag också. Det här gör vi igen!

4 portioner:
Bulgur
1 gul paprika
2 pakt halloumi
230 g (avrunnen vikt om ni köper färdiga på burk) kikärtor
1 ask körsbärstomater
90 g (avrunnen vikt) soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
1 tsk honung
3 msk olja (vi tog oliv) samt olja till ugnsgrönsaker och stekning
1 tsk vinäger (vi tog rödvins)
Salt
Spiskummin
Svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka 4 portioner bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
3. Skiva zucchinin och skär paprikan i klyftor. Lägg tillsammans med körsbärstomaterna i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar och droppa över lite olja. Ställ formen i mitten av ugnen 20-25 min.
4. Skölj kikärtorna i kallt vatten. Använd stavmixer eller matberedare för att mixa kikärtor, soltorkade tomater, olja, honung, spiskummin (0,5 tsk), vinäger och vitlök till en slät kräm.
5. Skiva halloumin i ca 1 cm tjocka skivor och stek i olja i en stekpanna.
6. Servera.

Rekommenderas verkligen! Bjuder på en inte så spännande bild på Olas matlåda...


/Sofie

3 kommentarer:

  1. Detta såg väldigt gott ut.
    Har provat halloumi en gång. Det frestade till gentagelse ska jag säga.
    Bra recept. Det ska jag prova.
    Kram Synnöve.

    SvaraRadera
  2. Det här var otroligt gott!

    SvaraRadera
  3. Denna rätt är riktigt riktigt god!! Fick den via www.linasmatkasse.se!

    Rekommenderas starkt :)

    SvaraRadera