Det blev en favorit i repris, när jag gjorde muffins med hasselnötter och mjölkchoklad. Efter att ha gjort dem och insett att det inte skulle vara så lätt att dekorera dem ville jag göra en sort till som jag skulle kunna pimpa lite.
Snömuffins från Dagens muffins blev det.
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal & saft från 1 apelsin
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Snöglasyr:
1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Rivet skal & saft från 1 apelsin
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Snöglasyr:
1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret, apelsinskalet och apelsinsaften, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.
3. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Grädda i 200°C i 15 min. Låt dem kallna.
4. Snöglasyr: Koka upp grädden, rör ner chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsockret, rör tills det smält. Bred på glasyren och strö kokosflingor över
Efter att de hade svalnat och fått ett täcke av vit choklad så dekorerade jag dem lite efter tycke, vissa med kokos blandat med rött glitter och små pussmunnar, vissa ritade jag hjärtan på med glittergel och vissa hade jag bara hjärtan eller pussmunnar på.
Jättesöta! ~Karin
Gott gott och sött!
SvaraRadera