söndag 20 mars 2011

Fiskgryta med vitlöksyoghurt

Idag bjuder jag på god och smal må-bra-mat.
Snabb att laga för en fiskälskare som jag.
Borde haft en liten dillkvist och dekorerat med...

Fiskgryta med vitlöksyoghurt
2 gula lökar
600 gram potatis
2 pkt vit fiskflé
6 tomater
1 liter vatten
5 msk fiskfond
salt & peppar
200 gram skalade räkor
ev lite limesaft
dill

Hacka löken - skala och dela potatisen i bitar - fräs i en kastrull.
Tillsätt tomaterna - delade i fjärdedelar samt vatten och fiskfond.
Låt sjuda under lock i 10 minuter.
Dela fisken i bitar och lägg ner dem i grytan och låt sjuda ytterligare i 5 minuter.
Tillsätt kryddor, dill och räkor.

Vitlöksyoghurt
1,5 dl turkisk yoghurt - avrunnen eller creme fraiche
1 krm salt
2 pressade vitlöksklyftor

Enkelt och gott!
/ Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar