Det här behövs till 15 stycken:
Mördeg:
3 dl vetemjöl
110 gr smör
0,5 dl florsocker
1 äggula
Arbeta samman i en matberedare och låt den vila en timme i kylen.
Gör under tiden tryffeln.
Tryffel:
1 dl vispgrädde
25 gram smör
150 gram choklad
Sjud upp grädden. Blanda i hackad choklad och smöret klickvis.
Vispa något och ställ fyllningen åt sidan för att stelna.
Kavla eller tryck ut mördegen i formar. Grädda dem i 175 graders värme, det tog ca 15-20 minuter.
Häll upp dem och låt svalna.
Häll försiktigt upp tryffeln i formarna. Skulle den ha stelnat för mycket är det bara att värma på den lite grann.
Låt tryffeln bli iskall och glasera dem med en glasyr om du vill.
Förvaras i kylen eller frys dem.
mums, vad läckra dem ser ut. De verkar inte så svåra att göra heller. Tack för inspirationen.
SvaraRaderatänk att få slicka den bunken...
SvaraRaderaDe såg läckra ut, är det mörk blockchoklad eller annan choklad i tryffeln?
SvaraRaderaDet är mörk choklad!
SvaraRaderaVilka underbara tryfflar!! Blev genast sugen.
SvaraRadera