torsdag 17 mars 2011

Saftig coconut slice med lime

För ett par veckor sedan gick min dröm om en kitchen aid i uppfyllelse. Den måste ju testas direkt... Sofie som var hemma hade ett Leila-recept hon tänkt testa så då slog vi två flugor i en smäll. Från Leilas senaste bok "One more slice" kommer receptet.
Betyg: Galet fantastiskt god. Och det är ingen överdrift alls...
klicka på bilden och se hur saftig den är.
 
Receptet är till en långpanna. Det måste vara perfekt att halvera till en springform.

450 gram smör
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Skal av 6 lime
6 ägg
7,5 dl vetemjöl
5 dl kokos
1 msk bakpulver

Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt, rör ner rivet limeskal och ett ägg i taget.
(Redan här gjorde vi en blunder...vispade ägg och socker istället -eller var det därför den blev så bra...?)

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ca 25 minuter i 175 graders värme.
Låt kakan kallna.

Limefrosting:
125 gram mjukt smör
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 4 lime och saften av 1
200 gram philadelphiaost
Garnera med citron & limeskal. Det hoppade vi över - det blev många lime ändå.

/ Barbro

4 kommentarer:

  1. Låter verkligen helt galet god!

    SvaraRadera
  2. Låter och ser galet gott ut.

    SvaraRadera
  3. Hejsan, tänkte testa detta recept. Hur många grader ska ungnen vara på? =)

    SvaraRadera
  4. Oj, har vi missat det!
    Fixar det genast. Det ska vara 175 grader.

    Tack för att du uppmärksammade oss på missen.

    SvaraRadera