torsdag 28 april 2011

Linas matkasse - Mathem: 1-0

Som jag tidigare har berättat har vi provat Linas matkasse här hemma, och vi har varit riktigt nöjda! Men varför inte testa om det finns något ännu bättre? Mathem.se testar vi den här veckan. Hittills har vi bara hunnit laga en middag från Mathem så det omdöme som lämnas här är baserat på första intrycket.

En av de saker jag har uppskattat med Linas matkasse är att det är en vegetarisk rätt varje vecka, sådant är vi dåliga på att äta. Någon sådan finns inte, den här veckan, hos Mathem. Igår åt vi en köttfärspanna med quinoa och avokadodipp. Det var en bra middag, ingen fantastisk smakupplevelse på något sätt men mättande och gott. Men inte värd att blogga om. Det kändes på något sätt som om det var lite mindre kärlek och omtanke lagd bakom den middagen. Därför så leder Linas matkasse matchen om var vi ska köpa nästa matkasse från.

Bjuder här på en av mina favoritmiddagar från Linas matkasse, pasta med gremolatapesto, tomat och lättpanerad kycklingfilé.


För 4 portioner:

4 portioner pasta
600 g kycklingfilé
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 tsk honung
50 g riven lagrad prästost
3 tomater
Olja
Vetemjöl
Salt och svartpeppar

1. Koka 4 portioner pasta.
2. Häll upp lite vetemjöl på ett fat. Strö lite salt och peppar över kycklingen och vänd dem i mjölet. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna och stek filéerna på stark medelvärme, några minuter på varje sida. När kycklingen fått fin färg runtom, sänk värmen och stek på svag värma ytterligare ca 8-10 min eller tills de är genomstekta.
3. Gremolatapesta: Finhacka persiljan och vitlöken och häll ner i en skål. Skölj och finriv det gula av citronskalet och pressa ner 1,5 msk citronsaft i skålen. Tillsätt 3 msk olja, 1 tsk honung, 50 g riven lagrad prästost, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Rör samman ingredienserna till en grovkorning pesto.
4. Tärna 3 tomater och lägg upp i en skål.
5. Servera!

3 kommentarer:

  1. Låter supergott, ska prova på Fredag. :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter supergott, ska prova på Torsdag. :))

      Radera
  2. Vår favorit från linas med. Vi lyckades slarva bort vårt recept, så man får tacka.
    /Erik

    SvaraRadera