torsdag 30 juni 2011

Bättre kycklinggryta

Matlagarna har två favoriter och det är Leila som bakar och kostrådgivaren Nina Ekelöf. Idag bjuder vi på ett av Ninas goda recpet Bättre kycklinggryta. Tycker ni ska laga den för den är så god. Tyvärr bloggar hon sällan numera.


4 kyclingfileér
lite olivolja
3 röda paprikor
1 purjolök
1 burk kokosmjölk
4 msk kycklingfond
1-2 msk röd currypasta
1 burk creme fraiche (vi tar vanlig men Nina tar lättvarianten)

Strimla kycklingen och bryn i olja.
Skär purjon och paprikan och låt dessa bryna med en liten stund.
Tillsätt alla övriga ingredienser och låt grytan puttra i ca 15 min.

Serveras med mycket grönsaker och ris.

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Låter hur gott som helst, currypasta ger god smak.

    Jag har en fråga om rabarberchutneyn, hur länge håller den sig? Tänkte koka en sats.

    SvaraRadera
  2. Så underbart god är den här grytan. Den bästa jag lagat. Tack för att ni delade med er.

    SvaraRadera
  3. hur många personer är denna gryta för?

    SvaraRadera
  4. Den är för 4-6 personer, fast det beror ju på hur mycket var och en äter...

    Till oss räcker den lätt till 6 personer.

    SvaraRadera
  5. Jenny, rabarberchutneyn håller nog hela sommaren, det är lite svårt att svara på exakt hur länge. Den ska förvaras kallt.

    SvaraRadera