lördag 4 februari 2012

Kreolsk gryta

Det här är ett nytt recept för mig men när jag kikar runt i bloggar ser jag att många skrivit om den. Att den är god är bloggskribenterna överens om och jag håller med. Nästa gång kommer jag ändå att ändra lite i den och främst ha i lite större mängd kalbanozz.Utan ris är den en perfekt LCHF rätt.

Kreolsk gryta med fläskfilé och kryddstark korv

500 g fläskfilé
3 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
3 dl vatten
5  kryddstarka korvar, t ex kabanozz -( orginalreceptet 150 g)
2 röda paprika
1 dl smörgåsgurka
100 g syltlök
2 tsk mejram
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
200 g oliver

salt, svartpeppar, smör

Gör så här:
Putsa och skär fläskfilé i skivor. Bryn i smör i stekpanna. Lägg över bitarna i stor gryta. Pudra i mjölet och häll i fonden med vattnet. Slanta korv, strimla paprika, och grovhacka gurka. Krydda och låt det sjuda 15 minuter. Tillsätt grädden, mejram och syltlök och låt det sjuda 10 minuter till och ha även i creme fraiche och oliver på slutet.  

/ Barbro

1 kommentar:

  1. Den var god! Och vilken fin bild du har tagit på dina pancakes, jag blir sugen på att gå en fotokurs själv...

    SvaraRadera