torsdag 4 oktober 2012

Nu bullar vi upp

På Kanelbullens dag passar det ju bra att testa ett nytt recept och den här gången blev det Roy Fares kanelbullar. Ja, hur gick det då? Bulldegen var fantastisk att baka ut. Men jag tycker mina kanelbullar är godare och porösare! Jag hoppade över stekta äppelbitar, kanske var det fel? Men kul att testa dem...

Roys kanelbullar
Vetedeg:
9 dl mjöl
25 gram jäst
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1,5 msk kardemumma
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker

Blanda hälften av mjölet med jäst och mjölk, låt det gå ihop till en deg ( jag använde kitchen aid).
Blanda i alla övriga ingredienser och låt den gå på medelhastighet i 10 minuter. Får vila i 10 minuter.

Gör kanelfyllningen:
Blanda ihop:
100 gram mandelmassa
0,5 dl socker
2 msk kanel
150 gram rumsvarmt smör

Roy hade också i smörstekta äppeltärningar i men det hoppade jag över.

Kavla ut degen tunt och bred på kanelfyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar.
Låt dem jäsa i 1,5-2 tim. För mig tog det drygt två timmar...
Pensla med ägg och strö på mandelspån och  pärlsocker.
 Grädda 220 grader 7-9 minuter

1 kommentar:

  1. Det var en ny variant på kanelbullar ,med tillagningssättet som jag inte läst tidigare. Men kanelbullar är gott, blev inga för mig igår dock.

    SvaraRadera