En dröm om sommar och värme resulterade i en smulpaj. En påse blåbär i frysen från det jag plockade i somras blev underbart gott och en ännu större längtan efter att vintern ska ta slut. Ibland är det enklaste det godaste och här bjuds på en väldigt enkel paj.
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 3-4 dl blåbär
- ev. 1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en
bunke.Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i
mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och
sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite
potatismjöl.
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. Servera till glass, vaniljvisp, marsansås eller ja.... det du gillar bäst!
Enkelt blir oftast godast :)
SvaraRaderaNär bären börjar ta slut i frysen och i väntan på den första rabarbern så går det fint med konserverat ;)
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/02/snabb-och-superenkel-ananaspaj.html
Åh, blåbärspaj som är så gott!! Och massvis med vaniljsås!!
SvaraRadera