söndag 17 mars 2013

Blåbärspaj

En dröm om sommar och värme resulterade i en smulpaj. En påse blåbär i frysen från det jag plockade i somras blev underbart gott och en ännu större längtan efter att vintern ska ta slut. Ibland är det enklaste det godaste och här bjuds på en väldigt enkel paj.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl blåbär
  • ev. 1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. Servera till glass, vaniljvisp, marsansås eller ja.... det du gillar bäst!

2 kommentarer:

  1. Enkelt blir oftast godast :)
    När bären börjar ta slut i frysen och i väntan på den första rabarbern så går det fint med konserverat ;)

    http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/02/snabb-och-superenkel-ananaspaj.html

    SvaraRadera
  2. Åh, blåbärspaj som är så gott!! Och massvis med vaniljsås!!

    SvaraRadera