För 4 portioner:
600 g kycklingfiléer
smör, att steka i
Salt och peppar
2 dl vispgrädde (jag tog matlagningsgrädde)
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
3.
Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna.
4.
Blanda grädde, tomatpuré, ajvarrelish och oregano.
5.
Skiva tomaterna (jag la i dem hela).
6.
Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomater och strö över osten.
7.
Gratinerna i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Jag serverade kycklingen med bulgur och en god sallad.
Lite "aktiv" tid för matlagningen, älskar mat som sköter sig själv i ugnen. Också god i matlådan dagen efter. Prova!
/Sofie
Ajvar används väldigt flitigt här hemma. Det är gott i så mycket. En sån här gratäng har jag oxå gjort, det är så gott!!
SvaraRadera