tisdag 26 mars 2013

Kyckling i form

En väldigt god rätt med kyckling som jag hittade på recept.nu. Dottern åt med god aptit = det här kommer att serveras igen.

För 4 portioner:

600 g kycklingfiléer
smör, att steka i
Salt och peppar
2 dl vispgrädde (jag tog matlagningsgrädde)
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar relish
1 tsk oregano
8 st körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost 

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
3. Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna.
4. Blanda grädde, tomatpuré, ajvarrelish och oregano.
5. Skiva tomaterna (jag la i dem hela).
6. Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomater och strö över osten.
7. Gratinerna i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.

Jag serverade kycklingen med bulgur och en god sallad.





Lite "aktiv" tid för matlagningen, älskar mat som sköter sig själv i ugnen. Också god i matlådan dagen efter. Prova!
/Sofie 

1 kommentar:

  1. Ajvar används väldigt flitigt här hemma. Det är gott i så mycket. En sån här gratäng har jag oxå gjort, det är så gott!!

    SvaraRadera