fredag 28 november 2014

Oreobrownie

För ett par helger sen hade vi ett par besök hos vänner inbokade - och vad är bättre än att ta med sig en ätbar present? Dessa brownies var gudomligt goda och gick hem. Nästa gång kommer jag att använda mini-oreos eller dela de stora i ännu mindre delar för att göra kakan lättare att dela. Receptet kommer från husguden Leila Lindholm. Mums!

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½  tsk salt
  • 1 ½  dl kakao av god kvalitet 
  • 1 ½  dl vetemjöl
  • 1 pkt Oreo cookies
  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Klä en långpanna eller ugnsform med bakplåtspapper
  3. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, tillsätt sirap, därefter 1 ägg i taget under vispning.
  4. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao, rör även ner vetemjöl, blanda allt till en jämn smet
  5. Häll ner smeten i långpannan, dela Oreo kakorna i 2 (helst flera) bitar och tryck ner i brownie smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen mellan 25-30 min, kakan ska vara kladdig i mitten.
Jag bakade kakan dagen före vi skulle iväg, och den blev godare dagen efter . ~Karin
  1. Låt svalna helt innan den skärs upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar