lördag 1 november 2014

Kryddig morotskaka

Jag gillar morotskaka med kryddor, det får gärna vara lite starkt. Morötterna gör kakan otroligt saftig och i vanlig ordning är Leilas recept ett som går hem här! Jag lät kakan vila över natten innan jag hade på frostingen. Nästa gång kommer jag att tillsätta valnötter för att få till lite extra smarrighet.



Ingredienser
3  ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja eller rapsolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Gör så här: Vispa ägg och socker. Blanda i resten av de torra ingredienserna och rör (inte vispa!) ner det i smeten. Tillsätt till sist de rivna morötterna och oljan. Smörj en form och "bröa" med socker. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter i 150 grader.

Under tiden kakan gräddas kan man med fördel ta fram smöret så det blir rumstempererat. Blanda alla ingredienserna till frostingen och bred över kakan när den svalnat.

1 kommentar: