fredag 12 december 2014

Kanelkola

En smarrig smörkola med smak av kanel blir ett nytillskott på godisbordet i år. Jag kokade min kola till runt 125-126 grader, jag använder alltid termometer då det där med kulprov är något jag har misslyckats med alltför många gånger.

För ett gäng med kolor

100 gram smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 kanelstång

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 15-30 minuter. Ta upp kanelstången innan du häller upp kolan.
Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm . Häll smeten i pannan. Låt kolan stelna något. Skär eller klipp den i bitar.

 ~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar