lördag 24 januari 2009

Morotsmuffins med valnötter

För en vecka sen packade jag ner mörk sirap, malen ingefära, rågsikt och annat smått gott och åkte till systeryster Karin. Här skulle bakas!

Vi gjorde bara recept från Leila bakar, vi ser oss lite som testlagare som undersöker vad som är fantastiskt och vad som är mindre bra. Vi gjorde morotsmuffins med en riktigt god frosting.

Carrot ginger walnut cupcakes

Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
100 g valnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. (Vi gjorde många fler på en vanlig plåt)
6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.



Cream cheese lime frosting

Ingredienser:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Rör ihop allt och bred över cupcakesen och garnera med valnötter.

Våra kollegor blev förtjusta i de här söta små kakorna, rekommenderas!

/Sofie

1 kommentar: