söndag 11 januari 2009

Lax - och räksoppa

Här kommer ett nytt recept som är ljuvligt gott.
Det blir 6 stora portioner soppa. Det som blev över har jag fryst in portionsvis.
Perfekt att ta upp på morgonen så är middagsmaten klar när man kommer hem.

♥ - ♥ - ♥

Till soppan åt vi ett grovt mörkt bröd inhandlat på Hemköp i Björklinge.

- ♥ -


För den som är intresserad av kcal-innehållet - ca 300 per portion.
Lax och räksoppa


Ingredienser:

3 morötter
8 potatisar
1/3 purjolök
1/2 gul lök

1,5 fiskbuljongtärning
6 dl vatten
1,5 msk vetemjöl
100 gr creme fraiche valfri
2 msk hummerfond
200 gr räkost
150 gr räkor skalade
4 bitar laxfileér (i portionsförpackning)
dill efter smak..... för er exakt 1,5 msk
salt efter smak..... för er exakt 1,5 tsk
lite svartpeppar

Gör så här:

1. Skala potatis och morötter och skär i tärningar. Hacka löken och skär purjon i tunna skivor.

2. Bryn detta i smör i en kastrull.3. Smula ner buljongtärningarna.

4. Tillsätt vatten, vetemjöl, creme fraiche, hummerfond och räkosten.

5. Koka detta på svag värme tills potatis och morötter är mjuka.6. Skär laxbitarna i 6 delar per bit och tillsätt dessa. Låt puttra ett par minuter.
Laxen är fort klar.... och sist tillsätt räkor, dill, salt och peppar.
När räkorna är tillsatta bör inte soppan koka mer!

Servera med ett gott bröd till.


- ♥ - ♥ - ♥ -

Färgen på soppan ser lite blaskig ut men vad gör det när den var så GOD...



~Barbr0


4 kommentarer:

  1. Det kanske tål att testas, jag som aldrig gör fisk!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Karin, du kommer att älska den!

    SvaraRadera
  4. Meeen!!!! Vad glad jag blev att hitta en sån här blogg just här! Jag vill lägga till den här bloggen i min bloggerlista - men jag minns inte hur man gör. Barbro - HUR?

    TACK för alla goda recept! Hit återkommer jag ofta.

    Man ska njuta av allt men i små mått - eller nåt sånt!

    SvaraRadera