tisdag 27 januari 2009

Mammas köttbullar är bäst.

I vår familj serveras inga köpta köttbullar. Ingen skulle äta dem för ingen tycker om dem. Jag är en mamma som skämt bort min familj med hemlagade köttbullar. Och det är jag stolt över!
Från början när jag började att göra köttbullar provade jag många olika recept. Det HÄR är det allra allra bästa och det godaste.

Så nu är det bevisat att mammas köttbullar ÄR bäst...










1 kg finmald blandfärs
1,5 finhackad gul lök
4 små  kokta och kalla potatisar (helst kokta dagen före för stärkelsens skull)
2 ägg
3 tsk salt

vit och svartpeppar efter smak
2 msk ströbröd

ev behövs lite vatten om smeten känns för hård. 1/2 dl är inte 
ovanligt...

Börja med att finhacka löken, ju finare bitar desto lättare blir det att rulla.
Riv potatisen på den fina sidan av
rivjärnet.
Blanda allt i en stor bunke och arbeta smeten väl. Ju mer den arbetas desto lättare att arbeta med den sen när det är dags för att rulla. Jag använder alltid händerna.

Rulla! Doppa händerna i hett vatten så går det som en dans.


Bryn köttbullarna i en stekpanna på het värme och när de är fint bruna runt om läggs ett lock på, värmes sänks och de får eftersteka ca 5 minuter.


/Barbro




1 kommentar:

  1. Vad lustigt! Jag tog precis upp en sats av de köttbullar vi gjorde när du var här senast mamma, morgondagens lunchlåda. Och nu finns det äntligen dokumenterat hur man gör, TACK!

    SvaraRadera