Kvällens middag: GI. Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan med blomkålspuré, supergott var det!
4 port:
4 kycklingsfiléer
1 dl vatten
1 dl vin (jag tog vatten i stället)
0,5 msk koncentrerad kalvfond
500 g kantareller
smör
1 gul lök
färsk ruccolasallad
salt och svartpeppar
parmesan
1 blomkålshuvud
2 dl grädde (jag tog matlagnings)
salt och peppar
Blomkålspurén: Skär blomkålshuvudet i buketter och lägg i kastrull, häll över grädden och låt koka upp. Koka på svag värma i 10 minuter, blomkålen ska vara helt genomkokr. Mixa till en puré och smaka av med salt och peppar.
Kantarellsallad: Stek kantarellerna i smör, låt all vätska koka in. Stek den hackade löken med svampen i någon minut. Ställ åt sidan och blanda i ruccolan och strö över salt och peppar.
Kycklingen: Bryn kycklingen i lite smör och häll på vatten, vin och fond. Låt koka i 10 minuter.
Premiär för min stavmixer ikväll, fungerade strålande.
Tjusig uppläggning :) Riktigt gott! Och krävde ganska lite energi och tid. Enjoy!
Receptet från Våra bästa GI-recept av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson
~Sofie
Det där såg gott ut :)
SvaraRaderaHåller med!
SvaraRaderaTestar
SvaraRadera