Vad passar bättre som inledning på sportlovet än att prova ett nytt recept? Något med lite krydda som värmer i vinterkylan. Idag har vi minus tio grader och det snöar lite lätt. Bra inledning på årets sportlov!
Hittar ett recept i veckans nummer av Land. Av vår egen recensent av nya maträtter och tillika kycklingexpert Daniel, får den ett oväntat högt betyg. På en 10-gradig skala ger han den betyget 8!
Currydoftande kycklinggryta 4 port
600 g kycklingfilé
4 dl turkisk/grekisk yoghurt
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
2-3 dl purjolök finskuren
1 gul och 1 röd paprika strimlad
2 dl vatten + 2 dl grädde
4 dl turkisk/grekisk yoghurt
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
2-3 dl purjolök finskuren
1 gul och 1 röd paprika strimlad
2 dl vatten + 2 dl grädde
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta pressad
salt och peppar
Så här gör du: Strimla köttet, hetta upp smör i en panna och bryn dem. Lägg i löken och fräs lite till. Pudra över curryn och mjölet. Fräs lite till och tillsätt tomatpuré, paprika, vatten, buljong och grädde. Låt det koka upp och puttra i 10 minuter. Rör i yoghurten och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Hetta upp allt och servera med ris och färskt bröd.
1 vitlöksklyfta pressad
salt och peppar
Så här gör du: Strimla köttet, hetta upp smör i en panna och bryn dem. Lägg i löken och fräs lite till. Pudra över curryn och mjölet. Fräs lite till och tillsätt tomatpuré, paprika, vatten, buljong och grädde. Låt det koka upp och puttra i 10 minuter. Rör i yoghurten och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Hetta upp allt och servera med ris och färskt bröd.
♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥
/Barbro
Du, det här lät väldigt GOTT! Det ska jag absolut laga till nå´n dag!...kanske redan på fredag. För idag har jag redan plockat fram köttet som ska bli till gryta.
SvaraRaderaHa ett fortsatt härligt sportlov!
Nejmen, är det DU??!!... eller jag menar ni!
SvaraRaderaFatta att jag inte har haft en aning om detta! Ha, ha, snacka om att vara lättlurad! ;o)