lördag 28 februari 2009

Körsbärscheesecake

Körsbärscheesecake

Cheesecake finns ju i otaliga versioner och fyllningar. Här kommer en till som min arbetskamrat Kerstin bjöd på när hon fyllde år. Det nya med den här är att det är körsbär som dekoration.
Gör dagen innan du ska servera den. Klart godast då.

12 degestivekex körs i en matberedare.
100 gr mjukt margarin tillsättes och blandas.

Pressa ut blandningen i en springform och pressa upp lite grann på kanterna så att det bildas en liten kant.

400 gr philadelphiaost
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispas med en elvisp.

3 dl vispgrädde vispas sedan och tillsättes till ostblandningen. Blanda ihop försiktigt.

Häll smeten ovanpå och ställ in i kylen över natten ELLER minst 3 timmar.

1 burk körsbärssylt eller marmelad breds på.


~Barbro

4 kommentarer:

  1. Intressant! Vad tyckte pappa och Daniel?

    SvaraRadera
  2. Det blev tummen upp, Sofie!

    SvaraRadera
  3. Kul att du vill vara med och tävla. Vilken fin blogg du har!

    SvaraRadera
  4. Jag är verkligen inget fan av cheesecake... men den var fin :-)

    SvaraRadera