Och som så många andra bondmoror var dessa experter på att baka. På vårdhemmet fanns en pärm där det godaste av det godaste samlades.
Bl a detta recept på fluffiga semlor. Sedan jag kom över det bakar jag bara efter det. Absolut bäst.
3 dl mjölk tillsättes och får bli ljummet
Blanda i en bunke:
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
stöt 1/2 -1 tsk kardemummakärnor
Tillsätt smör/mjölken och blanda.
1 ägg och 10 dl mjöl tillsättes till sist.
Spara ev lite mjöl till utbakningen. Degen är rätt lös. Låt degen jäsa och baka sedan ut. Bli inte förskräckt om degen är kladdig, det ska vara så. Låt jäsa ytterligare en gång. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader.
/Barbro
Underbart!
SvaraRaderaMen tusan såååå GOTT det här såg ut!...*slickar mig runt munnen*...;o)
SvaraRaderaSer ju riktigt hääärligt ut, vilken härlig inspirerande matblogg, den tittar jag gärna inom ofta.
SvaraRaderaMVH Yvonne
Åååå...
SvaraRaderaVet du vad vi brukar göra av tradition?
Vi brukar äta semlorna i varm mjölk med lite socker och kanel. (Fast man får inte äta för långsamt. Semlorna suger snabbt upp mjölk och blir saftiga)...
♥
Åhhhh!!! Bästa semmelreceptet jag bakat ever!!
SvaraRaderaTackar ödmjukast och gratulerar till en härlig blogg!