söndag 1 mars 2009

Mera muffins!


Så var det dags igen, min quest för de perfekta muffinsen fortsätter. Idag, blåbärsmuffins med recept från Viktväktarna. Fina? Ja. Goda? Oh ja! Men det är lite svårt att få fin färg på dem, så under de sista minuternas gräddning flyttade jag upp dem allra högst i ugnen för att de skulle bli lite bruna. Och det blev de ju :-)

Receptete skiljer sig ganska mycket från de andra muffinsrecepten jag testat, det är bara 1 dl socker till skillnad från Leilas chokladmuffins som det är 3 dl socker i.

Här kommer receptet:

3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 krm salt
75 margarin, smält
1 dl naturell lättyoghurt
1 dl lättmjölk
1 medelstort ägg
200 g färska eller frysta blåbär (om man använder frysta är det bara att hälla dem frysta direkt i smeten)

1. Sätt ugnen på 200 grader, och ställ 12 muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt. (Jag gjorde 8 stora istället för 12 små)

2. Blanda alla torra igredienser i en bunke. Tillsätt margarin, yoghurt, mjölk och ägg. Blanda försiktigt, smeten ska inte överarbetas.

3. Rör försiktigt ner blåbären och blanda även nu så lite som möjligt. Fördela smeten i formarna. Grädda i 20 minuter, tills kakorna höjt sig och fått sin färg.

Muffinsen håller sig rätt bra, runt 3 dagar i en lufttät burk.

Nu har jag testat choklad och blåbär, vad blir nästa muffinsförsök? Några förslag?

3 kommentarer:

 1. Kardemumma och banan kanske...

  SvaraRadera
 2. Näe, det lät väl inte gott alls?

  SvaraRadera
 3. Choklad- och Blåbärsmuffins, vad gott att smaska på till kaffet, kan ju va bra med ett lättviktarrecept vid många tillfällen. så tack!
  Ser fram emot era nästa matprojekt.
  Ha det så bra!

  SvaraRadera