söndag 22 februari 2009

Kvällsgott på franska

Idag en gammal klassiker som vi ätit många många helgkvällar!




















Mamma förbereder sig.



Daniel kollar upp receptet:
200 g milda
9 msk ketchup
7 msk senap
1 tsk salt
4 dl ost (helst lagrad prästost)
1 dl grädde
1 dl dill

en förpackning toastbröd
rökt skinka i skivor
tomter


























Först ska smöret vispas mjukt och krämigt.




















Och så ska osten rivas, Karin hanterar uppgiften strålande.




















I smöret ska röras ketchupen, senapen, salt, grädde, dill och osten ner.

Bre lite fyllning på en skiva toastbröd, lägg på en skiva rökt skinka och en skiva tomat. Bre fyllning på en annan brödskiva och lägg ihop som på bilden.












Ställ brödparen upp och stötta med folie. Bre lite mer fyllning ovanpå och in i ugnen på ca 200 grader. Färdigt efter ca 15-20 minuter.














Så här smarrigt blir det. Servera med lite grönsallad och gurka. En riktig favorit i vår familj!

2 kommentarer:

  1. Wow!...nästan inga kalorier i detta va??!!!...hmm...säg NEJ!...även om ni ljuger. ;o)
    För detta ska jag absolut testa!...alltså inga kalorier då, eftersom jag ska ha LITE av just den varan. ;o)

    Tusan så GOTT detta verkar och sååå ROLIGT att få se bilder! Du är ju tuffare än jag ju!:o)

    SvaraRadera
  2. Kalorier? Inte alls...:-) Det är faktiskt fantastiskt gott så det är värt kaloribomben! Om du vill test, ge gärna en kommentar om vad du tyckte i bloggen :-)

    SvaraRadera