fredag 10 april 2009

Mazarinkaka

Det räcker inte med att vi har bakat arraksbollar idag, vi har även svängt ihop två av Leilas fantastiska sirapslimpor och en ljuvlig mazarinkaka.

I pappas överraskande stora (och gömda) receptförråd drog vi fram ett recept från en Allerstidning som publicerades 2005.

Till kakan behövs:
175 g smör
75 g riven mandelmassa
1 ägg
4 droppar bittermandelolja
1,5 dl mjölk
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Till glasyren:
1 dl florsocker
1 dl hallonsylt

Enligt originalreceptet ska kakan bakas i en smörjd och mjölad form, vi valde små muffinsformar i stället.

Smält smöret, ställ åt sidan.
Riv mandelmassan.
Rör ihop ägget med oljan och mjölken.
Tillsätt övriga ingredienser, sist smöret.


Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 35 minuter.
Låt kakan svalna och täck därefter med glasyren.


Enjoy! /Sofie och Barbro



2 kommentarer:

  1. Oh vilka goda grejer som gjort här på bloggen det senaste! :-)

    SvaraRadera
  2. Vilka söta formar det va..gott såg det ut också, ja alltså kakan...

    SvaraRadera