måndag 27 april 2009
Vaniljkaka
Ett busenkelt recept av en klassiker som är en stor favorit hemma hos mig. Få ingredienser med ett lyxigt resultat.
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker.
Koka smör och mjölk häftigt i ca 2 minuter. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret.
Dela den fortfarande varma kakan i två bottnar. Dränk de båda bottnarna med den heta vätskan. Lägg ihop bottnarna igen. Sikta över florsocker när kakan kallnat helt.
Etiketter:
Mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmm, den kakan är så himla saftig och god!
SvaraRaderaEn himla god kaka brukar göra den nån gång mellan varven...
SvaraRaderajag ska baka denna kakan idag!!!!!!!!!!
SvaraRaderaHoppas du blev nöjd med baket!
SvaraRadera