onsdag 8 april 2009

Italienska risbiffar

Den här bloggen kom till under ett, av alla mängder, samtal om mat och vardagsmat som jag, mamma och Sofie hade under en helg. Då beslutade vi oss för att utmana varandra på nya maträtter, och gjorde så under några veckor.. Ett recept varannan vecka. Sen startade vi den här bloggen, och vår matutmaning har helt försvunnit till fördel för massa godsaker, gott men gör direkt ingenting för min matlåda... Jag vet inte vems tur det är egentligen att utmana men.. här kommer en, från mitt senaste nummer av lagalätt. Rapport avges på bloggen, inom 2 veckor ska det lagas!

Italienska risbiffar, 4 port

I kruka basilika
3 ägg
1 dl riven parmesanost
8 dl kokt kallt ris
ca 1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja

Tillbehör:
8 skivor proscuitto, eller nåt annat kallskuret
1/2 ask ruccola
1 ask körsbärstomater
1 msk balsamvinäger
1 man olivolja

1. Plocka och hacka basilikan
2. Vispa äggen lätt. Tillsätt ost, basilika, ris, salt o peppar, blanda väl.
3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt oljan och klicka i risblandningen. Platta till och stek biffarna på medelvärme tills undersidan får en gyllenbrun och krispig yta. Vänd försiktigt och stek biffarna ytterligare några minuter.
4. Servera med tillbehören och ät :)

1 kommentar: