lördag 19 december 2009
Lakritsknäck
När jag var i Stockholm sist var jag in min favoritbod, en gammeldags bod med mycket roligt i. Hittade ett litet kit för att koka lakritsknäck, en lakritsstång och salmiakpulver.
Kunde inte motstå det.
Idag kokades den precis som vanlig knäck till 130 grader prick.
Jag tror nog att det går att använda turkisk peppar t ex i stället.
Receptet:
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl vispgrädde
lakritsstången stöts i en mortel och får koka med från början
Jag använder alltid termometer, vid 130 grader är det klart.
30 gr smör tillsättes
2 tsk av salmiakpulvret
hackad mandel om man vill.
Så blev det förstås en sats vanlig knäck också.
~~ Barbro ~~
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser verkligen mumsigt ut! Här har skinkan gått klart i ugnen medan vi var på Luftslottet!
SvaraRaderaSka man krossa en hel lakritsstång??
SvaraRaderaJajamen!
Radera