lördag 5 december 2009

Pastasås med räkor & kladdkakemuffins

För några veckor sedan hade vi mormor, mamma och Daniel på lunch en söndag. Vi bjöd på pasta med en underbar räksås och en smarrig chokladdessert.

Räksås:
2 klyftor vitlök
500 g räkor med skal
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl räkbuljong (vatten kokas med skalet från räkorna i några minuter, sila sedan och du har en smakrik buljong utan konstiga tillsatser)
1 burk krossade tomater
salt, peppar, paprikapulver

1. Skala räkorna och koka sedan buljongen enligt ovan.
2. Fräs pressad vitlök i olja.
3. Häll i grädden, tomaterna och buljongen, låt koka 5-10 minuter. Såsen ska hinna bli mer krämig än rinnig.
4. Häll i räkorna och låt puttra med 1-2 minuter.
5. Servera med pasta. Underbart gott!
(Recept från Olas mamma)



Efterrätten var en variant på kladdkakemuffins. Jättegott!


Enjoy!
Sofie

4 kommentarer:

  1. Det var jättegott, Sofie!

    Håller tummarna för att det inte försvinner nu ♥

    SvaraRadera
  2. Mums - den pastan ska jag laga i dag! Tack.

    SvaraRadera
  3. Kul Janicke! MItt nya favoritrecept, funkar bra både till vardag och fest.

    SvaraRadera