tisdag 8 december 2009

Julyssel

Vaknade tidigt imorse och kände att jag bara ville vara hemma, hela dagen. Efter en väldigt intensiv helg där jag var hemma väldigt lite ville jag spendera min lediga dag på bästa sätt, med hemmamys! Fick i posten i dag en väldigt härlig överraskning, Claras jul som jag beställt! Underbart. Läser UnderbaraClaras blogg varje dag, och när man fick chansen att köpa en jultidning som hon gjort tog jag genast chansen.


Blev väldigt inspirerad och bestämde mig för att göra julgodis! Vi har julmorgon på jobbet på fredag och då ska alla ha med sig en liten julklapp för runt 50-lappen. Vad är då bättre än att ta med sig något som man gjort? Jag satte igång med att göra chokladkola från min Vår kokbok som jag köpte på loppis i somras. När jag hade gjort det... kunde jag inte riktigt sluta. Jag gjorde saffranskola, ingefärskola, pepparkakskola och smörkola. Att baka julgodis och lyssna på julmusik en hel dag är receptet för lycka :-)

Jag avslutade dagen med att baka en mjuk pepparkaka, receptet där hittade jag också i Vår Kokbok. Nu är mitt hem fyllt med godsaker, det är tur att en del av kolan försvinner på fredag i alla fall :-) Om någon vill komma förbi och fika, så välkommen!

Chokladkola:
50 gram margarin
2 dl socker
1 dl ljus sirap
3-4 msk kakao

Blanda ihop allt, koka upp runt 5 minuter, häll upp på oljat bakplåtspapper i en långpanna eller form. låt stelna, skär upp och slå in i smöpapper om du orkar :-)

~Karin

4 kommentarer:

  1. Härligt med godisbak, mycket gott du hann med.

    SvaraRadera
  2. Hurra vad mysigt!! Efter jul kan vi ha en sån där brödbak- och matdag igen, det var roligt!

    SvaraRadera
  3. Wow, vilken härlig klapp att få, hemkokad chokladkola...mmm.. en riktig godisklapp..

    Det lät verkligen som en riktig hem mysardag och vad mycket du hann med att göra...doftar nog underbart i ditt kök av alla dessa kokerier.
    Ha en härlig weekend!
    Kram
    Yvonne

    SvaraRadera
  4. Kommer på stört:-)

    SvaraRadera