lördag 1 maj 2010

Banan & dumlepaj

Sött och sliskigt så det förslår...

Börja med att göra en söt pajdeg:

175 g smält smör blandas med 1 dl socker.
Tillsätt 4 dl vetemjöl blandat med 1 tsk bakpulver.

Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Dela dumlekolor och lägg på pajskalet, så mycket du vill ha.
Skiva 3 bananer och och lägg ovanpå.

Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Serveras med vaniljglass.

8 kommentarer:

  1. Åh den vill jag smaka!

    SvaraRadera
  2. Borde den inte heta Djurgårdspaj?
    Med tanke på likheten mellan Dumlekolorna och djurgårdsdräkterna och DESSUTOM får apberget sina bananer ;-)

    (JA, det var jag som sa det - Djurgården i mitt hjärta ♥)

    SvaraRadera
  3. Dumle och banan - Gud så gott det låter! Den där limepajen såg också god ut, själv har jag bara gjort key lime pie på kondenserad mjölk, men med lemoncurd måste jag ju också prova!
    Jättefina muffinshanddukar också, såna vill jag också ha!

    SvaraRadera
  4. Näe, inte Djurgårdspaj. Då äter kanske inte resten av familjen... lite finkänsliga....

    SvaraRadera
  5. Ni inspirerar själva och pajen ovan låter verkligen läcker och smaskig.

    SvaraRadera
  6. Igår gjorde Daniel och jag ett försök på denna, men vi hade i alldeles för lite Dumle. Vi la ett lager av delade Dumle och därefter banan, borde nog haft det dubbla eftersom Dumle-smaken helt försvann. Och verkligen, sliskigt! Ola gillade den därför...

    SvaraRadera
  7. Tror det stod en påse dumle i originalreceptet...

    Kan tänka mig att det är Olas melodi...

    SvaraRadera
  8. Den där pajen är nog en riktig "kalasbomb" som måste testas framöver.

    Hälsningar Pia bakformen@gmail.com

    SvaraRadera