onsdag 2 juni 2010

Rabarbermarmelad

Jag vet bilden blev inte bra men orkade inte ta nån ny...Jag blev bjuden på rabarbermarmelad av en väninna.
Hade inte smakat det tidigare. Fräscht och gott.
Hon kokar den med Certo men jag var lite lat och tog syltsocker.

1 kg finskurna rabarber
1 kg syltsocker
1,5 dl vatten

Blanda allt och låt det koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner fast i bottnen.

3 kommentarer:

  1. Har mycket rabarber. Ska jammen prova.
    Tack för tipset.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Blir så gränslöst hungrig när jag gluttar på alla godsaker här!!
    Marmelad på rabarber, gott gott!
    Maken gjorde god rabarberchutney!!
    Måste lämna så inte jag dreglar i tangentbodret!!

    SvaraRadera
  3. Har kokat den och det måste jag säga blev oväntat gott!! Hade aldrig trott det....

    SvaraRadera