torsdag 7 oktober 2010

Ajvarkryddade köttfärsbiffar


Läge för förnyelse, vanliga köttfärsbiffar brukar jag oftast äta med tzatziki, är det hemma hos mamma bli det ofta brunsås. När jag såg det här receptet blev jag sugen på att testa det direkt, och det blev verkligen jättebra. Jag valde mild ajvar men nästa gång jag gör det här kommer jag att använda stark för lite mer sting. 

För 4 portioner

ca 1 kg potatis
1.5 msk olivolja
2 tsk salt
3 paprikor, gärna i olika färger
500 gram köttfärs (jag använde blandfärs men tror att nötfärs är godare)
1 ägg
1 krm peppar
1 dl ajvar relish
1,5 dl vatten

Skala och skär potatisen i bitar, lägg den i en ungsform och ringla över 1 msk olja. Salta och tillaga i ugnen i 225 grader, ca 25 minuter.

Skölj, kärna ut och skär paprikan i stora bitar och blanda med potatisen när cirka 10 minuter återstår av tillagningstiden.

Blanda köttfärsen med ägg, resten av saltet och peppar och forma till runda biffar. Stek biffarna i resten av oljan i ca 3 minuter per sida. Blanda ajvar relish med vattnet och häll i pannan, låt puttra i ca 5 minuter.
Servera gärna med sallad till.


~Karin

1 kommentar:

  1. Det här lät gott. Jag är ständigt på jakt efter nya recept med färs.

    SvaraRadera