söndag 6 februari 2011

Bonnakringlor

Idag doftar det av nygräddat bröd!
Letade i receptpärmarna och hittade det här bortglömda brödet.
Ett småländskt recept som jag bakade ofta förr när barnen var små.
 Det ska vara både jäst och hjorthornssalt i det.

50 gram smör
4 dl mjölk
2 dl gräddfil

Smält smöret och ljumma mjölk och gräddfil.

50 gram jäst
1 tsk salt
0,5 dl sirap
2 tsk hjorthornssalt blandat med 7 dl fint rågmjöl
7 dl vetemjöl

Blanda ihop som en vanlig deg och låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
Rulla ut längder som snos ihop till enkla kringlor.
Jäs igen, det brukar gå på ca 15-20 minuter pensla dem med ägg och grädda i 200 -225 graders värme i 8-10 minuter.
Håll koll på dem så att de inte blir för mörka.
 
~ Barbro ~

2 kommentarer:

  1. Längesedan jag bakade kringlor. Blev väldigt sugen nu.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Det såg väldans gott ut det där.
    Har bakat något liknande men då var det anis med.
    Aniskringlor har vi här i nabolandet.
    Ska nog sjutton göra en deg tror jag.
    Kram och tack.
    Synnöve.

    SvaraRadera