fredag 22 april 2011

Festlig äggrätt till påsk

Igår kväll njöt vi av en smarrig äggrätt som jag av någon anledning inte har gjort på väldigt länge. Den här rätten blev maken och jag bjudna på hos goda vänner för många, många år sedan.


För 4 portioner:

Koka 6-8 ägg. och dela i halvor när de har svalnat. Gör en lös stuvning och smaksätt med krabba, räkor och dill. Lägg ägghalvorna i en ugnsfast form, slå stuvningen över äggen. Skär formfranska i stora tärningar och lägg ovanpå stuvningen. Ringla lite flytande margarin på brödbitarna och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min eller tills brödbitarna har fått fin färg. Serveras tillsammans med en god sallad.

/Barbro

7 kommentarer:

  1. Det här har jag ätit nån gång och det är riktigt gott. En bra vickningsrätt.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte varit inne på bloggen under hela påsken! Den här rätten verkar kul och ska prövas efter påsk! Som lunch kanske? Är just nu inne i en matlagningsperiod. Igår gjorde jag en superb lammstek till vår lunch med familjen, men det är alltid roligt att få pröva nya recept.
    S¨å jag tackar er för det!
    kramen

    SvaraRadera
  3. åh vad gott! Det var längesen!

    SvaraRadera
  4. Efter mycket sökade hittade jag äntligen receptet på denna rätt,som min mamma lagade i början på 70-talet.

    SvaraRadera
  5. Vad roligt! Den är verkligen god tycker vi.

    SvaraRadera
  6. Vad heter den här maträtten?

    SvaraRadera