onsdag 13 april 2011

Folieinbakad torsk med olivtapenad och citron med palsternackssås

Igår var det maken och sonen som stod för matlagningen.
De ville göra nåt nytt som vi inte provat tidigare.
Det blev följande och det blev gott. Särskilt såsen - mycket god!

Riv 4 ark ugnsfolie 30*30.

Skiva två tomater och strimla ett halvt knippe salladslök.
Dela 600 gram torsk i fyra bitar.
Lägg fisken på folien. Salta och peppra och ringla över lite olja.
Lite citronsaft på det. Och sedan 1 msk olivtapenade på det.
Tomatskivor, salladslök och färsk timjan överst.
Vik ihop till knyten och sätt in i 200 graders värme ca 20 minuter. Prova med en kniv...

Palsternackssås: (underbar!)
200 gram palsternacka rivs. ( vi missade och hade bara 100 gram hemma men det blev kanon)
1 gul lök hackas.
Fräses i lite olja ett par minuter. Späd med 2 dl vatten och 1 buljongtärning för grönsaker.
Kokas i 10 minuter.
Tillsätt 1 dl creme fraiche.
Mixa såsen slät och tillsätt lite salt och svartpeppar.

Vi hade matvete och gröna ärtor till.






1 kommentar:

  1. Så gott det lät. Vi äter mycket fisk och nu börjar recepten tryta på fisken. Men det där ska jag ta till mig. Men går det att göra såsen utan creme fraishen? Gubben och mjölkprodukter liksom....
    Kram Synnöve.

    SvaraRadera