lördag 9 april 2011

Citronkaka med lakrits.

Läste att det är lakritsfestival i Stockholm i helgen. Blev inspirerad och sugen på att baka nåt med lakrits. Enkel, snabb och god är den här kakan. Den smaksätts med käck som numera heter kick...
 Citronkaka med käck

75 gram smör smälts
2 ägg + 2 dl socker vispas mycket pösigt.

Rör i smöret samt
1 tsk rivet citronskal och 2,5 dl vetemjöl.

Häll i en smord avlång sockerkaksform.

Klipp 4 käck i bitar och fördela ovanpå.
Grädda i 175 graders värme ca 25 minuter.
Serveras med grädde och rivet citronskal. Ev lite limoncello...


8 kommentarer:

  1. Den här kakan ska jag provbaka, den tror jag kommer få stor framgång i min familj.

    SvaraRadera
  2. Den måste testas, ser supersmarrig ut!!

    SvaraRadera
  3. Gott ser det ut - måste lpröva till påsk!

    SvaraRadera
  4. Lakritsfestival? Tänk att det missade jag helt...
    Den där kakan ska jag baka till mig själv, övriga familjen äter inte lakrits ;-)

    SvaraRadera
  5. Den blev riktigt tung och go dagen efter.
    Måste plastas in för att behålla det gottiga...

    SvaraRadera
  6. Lakrits i kakan - det låter gott!!!
    Måste provas.

    SvaraRadera
  7. Den var super god!!!!!!!!

    SvaraRadera
  8. Fick tipset av en kompis som hittat receptet hos er. Säger likadant: Supergod!!!!

    SvaraRadera