söndag 1 maj 2011

Viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot

Matchen är avgjord. Efter fyra av fem hittills lagade middagar från Mathems matkasse har vi bestämt oss. Inte igen. Nu går vi tillbaka till Linas matkasse! Det beror främst på att middagarna från Mathem känns mindre genomtänkta och att alla erhållna produkter inte används upp. T ex har jag en halv förpackning kesella och en hög med potatis kvar i kylskåpet. Inget stort problem kanske men det är dålig mat-ekonomi, och det har aldrig hänt med Linas matkasse.

Återigen bjuder jag på ett favoritrecept från Linas matkasse, viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot.


För 4 portioner:
Tagliatelle
250 g skogschampinjoner
1 gul lök

2 paket viltmästarskav
1 dl créme fraiche
2 tsk kinesisk soja
0,5 kruka persilja
En bit pepparrot
0,5 gurka
1 ask ärtskott
Olja
Smör
Vetemjöl

1. Koka 4 portioner tagliatelle.
2. Skiva champinjonerna och grovhacka löken. Stek dem på svag medelvärme i lite olja i en rymlig stekpanna.
3. Häll över lök och svamp på ett fat. Stek skaven fryst, eller något tinar, i 1 msk smör.
4. Häll tillbaks lök och svamp i pannan. Strö över 1,5 msk mjöl och rör om. Tillsätt 2,5 dl vatten, crème fraiche och sojan. Låt koka ihop på svag värme i 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Hacka persiljan och strö över pannan. Skala en bit pepparrot och riv över pannan efter smak.
6. Servera med pasta, gurka och ärtskott.

Supergott!

/Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar