söndag 24 april 2011

Praliner till påsk

Eller till jul. Eller till...

Jag hittade ett recept på rompralinerna på Söta saker och blev så sugen på att prova själv.

Man behöver:
3 dl havregryn
1 dl florsocker
3 tsk romarom
1-2 msk kakao
ca 50 gram smör
50 g mörk choklad
1 msk rapsolja
fint strössel

Mal havregrynen till fint mjöl i mortel eller mixer. Blanda samman med florsocker, arom, kakao och rumsvarmt smör till en formbar massa (använd mer smör om degen blir för torr). Rulla till små bollar och ställ i frysen en timme. Ta ut och skär bestämt bollarna i halvor. Smält chokladen i den upphettade rapsoljan. Doppa eller pensla ovansidan av pralinerna i chokladen och strö över rikligt med strössel. Ställ att stelna i kylen.

Vi gjorde som Tea på Söta saker föreslog, vi bytte ut romaromen mot arraksessens.


Om jag får vara helt ärlig tycker jag att de inte var mer än ok smaksmässigt, kanske är de godare med romaromen? Eller så är jag bortskämd med mammas goda arraksbollar...

/Sofie

1 kommentar:

  1. Hej själva :))
    Kul ni tittade in hos mig.

    De där såg goda ut. Men jag gillar nog arrak bäst, bättre än rom. Har inte provat att göra de där. Men man borde kanske.
    Vi har ju snart en stor helg till här. 17 mai.
    Då ska det vara massa godsaker igen :))

    Ha nu en skön vecka och njut våren.
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera