1 kaka
125 gram smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska bär
1 msk vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp smör och strösocker och låt det puttra på svag värme i någon minut. Låt svalna.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det. Tillsätt ägget.
4. Fyll smeten i en smord och bröad kakform (jag använde kokos istället för ströbröd, gav en riktigt god touch på kakan)
5. Rulla bären i vetemjölet, skaka bort överflödigt mjöl och strö dem över kakan. Jag plockade hallon, blåbär och vinbär, väldigt gott att mixa!
6. Grädda kakan gyllene i mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Kakan serveras gärna tillsammans med vaniljglass, och är lika god nybakt som dagen efter.
Njut!
~Karin
jag testade precis o baka den men min blev jätte platt o väldigt kladdig efter bara 20 minuter så lät den stå i ca 10 minuter till men hjälpte inte...blev inte alls lika fin som er:( får väl testa igen, va dock inget fel på smaken:))
SvaraRaderaDet var nog bara otur. Hade du väldigt blöta bär som saftade av sig?
SvaraRadera