måndag 25 juli 2011

Blåbärskladdkaka

Vi har varit i skogarna och plockat stora fina blåbär. Det mesta har förpackats och lagts in frysen förutom lite blåbärssylt som kokats. Det allra bästa jag vet med färska blåbär är att äta dem med mjölk och lite socker på, det är en riktig njutning. Och så bakades den här kakan också. Är lite som kladdkaka i konsistens och smakar bäst med lättvispad grädde eller lite vaniljglass.

 Blåbärskaka med mandelmassa
2 ägg
1 3/4 dl socker
2 dl
1 tsk bakpulver
200 gram riven mandelmassa
3-4 dl blåbär
75 gram smör

Vispa ägg och socker. Rör ner mjöl, bakpulver och mandelmassan. Häll smeten i en smord form. Häll på blåbären, spara lite till garnering.


Hyvla sedan på smöret och grädda i 175 grader ca 40 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Garnera kakan med resterande bär. ( det gjorde inte vi...)


1 kommentar:

  1. Blåbärskladdkaka hur ruggigt gott låter inte det?!

    SvaraRadera