Räksoppa på Mannerströms vis
När mamma kommer på visit brukar jag alltid se till att vi äter något, det blir lite dåligt av den varan för henne nu när hon är själv. Idag var vi till graven och fixade och det var rätt kyligt för en gångs skull .Så då passade jag på att laga en räksoppa till oss, varmt och gott i magen.
1 kg räkor med skal
3 msk olivolja
1,5 gul lök
1 bit färsk fänkål ca 75 gram skuren i små tärningar
2 msk tomatpuré
8 dl fiskbuljong ( på tärning)
1,5 dl vitt vin
4 dl grädde ( jag tog matlagningsgrädde men det är ju en smaksak)
ev en skvätt cognac
salt och peppar
1 knippa dill finskuren - till garnering
Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge.
Fräs räkskalen några minuter i olivoljan. Tillsätt sedan tomatpuré, fänkål och den hackade löken.
Fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt buljong och vin och låt det koka ca 10 minuter.
Sila och häll tillbaka i en kastrull.
Tillsätt grädde och låt det koka 10 minuter till.
Salta och peppra.
Häll upp i soppskålar och ha i räkorna och garnera med dill.
Räkorna syns knappt men de finns där under ...
Betyget då?
Av både mamma och mig fick den toppbetyget och vad annat är att vänta av ett Mannerström-recept??
Den ska jag sätta upp på menyn för nästa vecka.
SvaraRaderaRäksoppa är fina grejer.
SvaraRaderaDet är synd bara att de färdiga produkter som Mannerström satt sitt namn på inte är lika goda
Jättegod soppa, den kommer definitivt att lagas igen. Det finns många matbloggar men er är en av de trevligaste. Jag läser den varje vecka.
SvaraRadera